top of page

Sälja klinik

Att sälja sin klinik innebär ofta att skiljas från ett livsverk. Frågetecknen är många, vad är kliniken värd? Finns det köpare? När ska man sälja? Vilka risker finns det?

 

CelinDental gör det tryggt och enkelt att fatta stora beslut. Vi finns med dig genom hela processen, från den första rådgivningen till färdig försäljning. Vi startade 2007 och är idag Sverige ledande förmedlare av tandvårdskliniker. Möt Carina C Sjölund som berättar mer om hur vi arbetar för att säkra din affär. Vill du veta vad vi kan göra för dig? Fyll i formuläret längst ner på sidan.

Få hjälp att sälja din klinik

När Marie Lindgren beslutat att sälja förstod hon att det bitvis skulle bli jobbigt med alla juridiska och ekonomiska steg. Marie och Carina C Sjölund tog ett förutsättningslöst möte, där Marie berättade om sina önskemål.

 

– Carina gjorde en ordentlig analys. Jag var förvånad över hur mycket arbete det var, men Carina strukturerade det på ett sätt som jag inte hade förutsett, berättar Marie. Jag pratade med mina anställda redan från början. Jag ville de skulle vara nöjda, och att köparen skulle se fram emot att arbeta med dem.

 

Och så blev det. Lyssna på Marie i klippet.

”Ringa CelinDental, är nog det bästa jag gjort”
”Det blev en jättebra övergång”

Jerker Sundkvist hade drivit klinik i över 30 år när han anmälde sig till CelinDentals Ägarskifteskurs, och fick kontakt med Carina C Sjölund.

 

– Jag ville ha en diskret försäljning och inte skapa oro hos personalen. Därför passade det utmärkt med en person med ett stort nätverk. Carina gjorde en analys baserad på utrustning, maskiner, patientstock och historik. Hon tog fram en folder och visade kliniken för flera tandläkare.

 

Jerker hittade en köpare som han kände glädje att lämna över till – som han nu jobbar åt ungefär tio timmar i veckan!

putsar-wide.png

Värdering och förmedling

När vi hjälper dig att sälja din klinik använder vi vår metod för värdering som visat sig fungera mycket bra. Ofta uppkommer en förhandling om både pris och villkor, där vi självklart bistår och ser till att allt dokumenteras.

Avtal och tillträde

Det är mycket att ha koll på vid en försäljning. För att processen ska bli trygg för båda parter är vi med i alla steg och kvalitetssäkrar affären – från att upprätta köpehandlingar till själva överlåtelsen.

kontrakt_wide.jpg
Kontakta oss

Tack för att du skickar in!

bottom of page