top of page

Köpa klinik?

Ta hjälp av oss med affärsplan och budget för att få finansiering av banken. Läs mer.

Till försäljning just nu

two%20person%20standing%20on%20gray%20tile%20paving_edited.jpg
_edited.jpg

Carina C Sjölund

carina@celindental.se

Nytt på väg in

Vi har fått in flera nya välskötta kliniker till försäljning. Vi kommer inom kort att presentera nya försäljningar i bland annat:

  • Blekinge län

  • Stockholms län

  • Västra Götalands län

  • Skåne län

_edited_edited.jpg
Jonas IMG-2457 grey.jpg

Stockholm – Centralt innerstad

Omsättning: 6 Mkr i snitt per år
Årligt återkommande patienter: ca 1700 st.
Antal kvm: ca 140 kvm
Antal behandlingsrum: 3 st med möjlighet till 4 ink OPG rum
Antal medarbetare: 2 tandläkare och 1 tandsköterska 


I stadsdelen Norrmalm i Stockholm ligger denna arkitektritade tandvårdsklinik mycket väl disponerad på sina dryga 140 kvm. Totalt är det 3st behandlingsrum med möjlighet till 4st.

Kliniken drivs i en ljus fräsch lokal på markplan med modern teknik. Verksamheten investerar kontinuerligt i modern teknik. Du som Köpare möts av en hög prestanda i alla behandlingsrum, OPG rum, steril och övriga rum.

Företaget erbjuder alla behandlingsmetoder till sina patienter, Allmäntandvård, Estetisk tandvård, Kirurgi och implantatkirurgi, Aphne skenor och Invisalign.

Ägares måtto är : Med sin långa erfarenhet kan patienterna erbjudas behandlingar utifrån en individuell terapiplan.

Omsätter ca 6 Mkr per år med en återkommande patientgrupp om ca 1700 st.

dental-equipment-placed-table.jpg
_edited.jpg

Carina C Sjölund
Carina@celindental.se

Stockholm – Bromma

Omsättning: numera 300Ttkr, tidigare år 1,1 Mkr
Aktiva patienter: ca 50 – 80 st
Antal kvm: ca 80 kvm
Antal behandlingsrum: 1 st - installerat för 2 st.
Antal medarbetare: 1 tandläkare
 

Företaget ligger centralt i Bromma med en välkänd klinikadress.

Rymlig klinik med en kvadratmeter yta på ca 80 kvm. Ligger i ett lugnt område i Bromma med många boende i närliggande område och det är enkelt att komma till klinikens adress både med tunnelbana, buss och goda parkeringsmöjligheter.
 

Klinikens ägare arbetar idag i ett behandlingsrum, det är installerat för att vara en klinik med 2 behandlingsrum. Kliniken har behandlingsrum, reception, steril, väntrum, toaletter, personal och omklädningsrum. 
 

Nuvarande ägare har på senare tid dragit ned på  antalet patienter pga kommande pension. Omsätter i dagsläget drygt 300 000 kronor per år medan tidigare år har omsättningen varit 1,1 Mkr. Det är en fördel om kommande köpare har egna patienter och eller är erfaren med marknadsföring. Ingen personal medföljer vid ett övertagande.

metal-dental-medical-equipment-tools.jpg
Jonas IMG-2457 grey_edited_edited.jpg

Jonas Uhrström

Jonas@celindental.se

Göteborg - centralt

Omsättning: 3 Mkr per år
Aktiva patienter: ca 2.000 st
Antal kvm: ca 110 kvm
Antal behandlingsrum: 2 st


Antal medarbetare: 1 tandläkare och 1 tandsköterska

Här finns en väl inarbetad klinik sedan 70-talet och där nuvarande tandläkare varit sedan 2017. Kliniken har 2 behandlingsrum, steril, reception, väntrum, fikarum, litet labb, maskinrum, kök och två toaletter. Inventarierna är alla relativt nya och/eller validerade på senare år.

Kliniken har ca 2000 aktiva patienter och det har tillkommit drygt 300 nya patienter/år de senaste åren.  2023 var det drygt 500 personer på revisionslistan. Köpare behöver alltså inte starta från noll utan har direkt en massa patienter att ta hand om.

man-dentist-s-appointment.jpg
Jonas IMG-2457 grey_edited_edited.jpg

Jonas Uhrström

Jonas@celindental.se

Stockholms län - Södermalm

Omsättning: 3,2 Mkr per år
Aktiva patienter: ca 900 per år
Antal kvm: Gemensam lokal med fler kollegor om 4 behandlingsrum  
Antal behandlingsrum: 1 st

Antal medarbetare: 1 tandläkare och 1 tandsköterska samt tillgång till tandhygienist

Kliniken ligger centralt på Södermalm, nära Medborgarplatsen. Kliniken är alldeles ny och modern klinik, ligger i markplan och är handikappanpassad.
 

Här är det flera tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor som tillsammans har många års erfarenhet av förebyggande och behandlande tandvård för alla behov. Tandvård med omsorg är viktigt för klinikägaren som nu snart går i pension och därav säljer sin del av verksamheten.
 

Teamet består av en tandläkare och tandsköterska som omsätter drygt 3 miljoner kronor per år och återkommande patienter per år ca 900 st.

_edited.jpg
_edited.jpg

Carina C Sjölund

carina@celindental.se

Stockholms län – Nacka  

Omsättning: 3,7 Mkr per år
Aktiva patienter: ca 1.000 st
Antal kvm: ca 200 kvm
Antal behandlingsrum: 2 st
Antal medarbetare: 1 tandläkare, 1 tandsköterska och en 1 tandhygienist

 

Företaget startades av nuvarande ägare 2011 och är belägen på en plats dit det är mycket enkelt att ta sig. Det finns också gott om parkeringsmöjligheter.

 

Ägaren har valt att arbeta i 2 behandlingsrum, men det finns goda möjligheter att utöka med fler om så önskas, då lokalens yta är hela 200 kvm. 

 

Kliniken erbjuder ett brett utbud av tjänster, såväl allmäntandvård som inriktning på protetik och kirurgibehandlingar. Oavsett behandling är filosofin att varje patient ska bli sedd och lyssnad på som enskild individ.

 

Här arbetar en tandläkare, en tandhygienist och en tandsköterska fem dagar per vecka. Med cirka 1.000 aktiva patienter omsätter kliniken 3,7 Mkr per år.

man-dentist-s-appointment.jpg
Jonas IMG-2457 grey_edited_edited.jpg

Jonas Uhrström

jonas@celindental.se

Stockholm – Solna

Årsomsättning: 2 Mkr i snitt senaste åren 
Aktiva patienter: ca 1000 st
Antal kvm: ca 66 kvm
Antal behandlingsrum: 2 
Antal medarbetare: 1 tandläkare (säljare) och en tandsköterska.

Kliniken har funnits i decennier på samma adress, i gatuplan. Den har drygt 1000 aktiva patienter varav runt 800 behandlade inom åtgärd 100 senaste året. Den har en yta på 66 kvm med 2 behandlingsrum, steril, ett mindre personalrum och väntrum. Den har drivits av 1-2 tandläkare och en tandsköterska. Kliniken är liten men väldigt ytsmart med sterilen mellan de två behandlingsrummen. Här finns en Kavo- och en Planmeca-unit, journalsystemet är Opus och mjukvara till röntgen är Romexis. Kliniken säljs tack vare stundande pensionering. Inflyttning efter överenskommelse. För mer information kontakta oss gärna. 

_edited.jpg
Jonas IMG-2457 grey_edited_edited.jpg

Jonas Uhrström

jonas@celindental.se

Stockholm – Östermalm

Aktiva patienter: Inga patienter ingår i förvärvet.

Antal kvm: ca 135 kvm
Antal behandlingsrum: 2 
Antal medarbetare: Ingen personal ingår i överlåtelsen.

 

På bästa adress ligger denna klinik, på ca 135 kvm, mitt i hjärtat av Östermalm. Den har funnits länge på samma plats och är inrymd i en äldre lägenhet. På andra våningen i huset kliver patienterna rakt in i ett mindre väntrum.

Kliniken innehåller två behandlingsrum varav det ena är stort och innehåller två unitar. Den har en mindre steril och tilltagna ”personalrum” som utgörs av den ursprungliga lägenhetens olika rum. Det finns även ytterligare ett stort rum som skulle kunna användas på olika sätt.

I kliniken finns även en panoramaröntgen. Kliniken säljs med inventarier men utan patienter. Säljande tandläkare avser att gå i pension. Inflyttning efter överenskommelse.

kopt.jpg
Johann Siitam bw_edited.jpg

Johann Siitam

johann@celindental.se

Skåne – Ystad

Årsomsättning: 2,5 Mkr

Aktiva patienter: Specialistverksamhet – remissflöde

Antal kvm: ca 50 kvm

Antal behandlingsrum: 1

Antal medarbetare: 1 tandläkare och 1 tandsköterska

 

Etablerat företag som bedrivit ortodontiverksamhet sedan 2015. Det överlåtes nu till specialist med ett remissflöde eller allmän tandläkare eller tandhygienist som vill starta eget företag och som redan har egna patienter eller vill bygga upp en egen patientstock.

Företaget har adress på bästa läge i Ystad och inryms i en  fastighet med moderna lokaler. På våningsplanet finns ytterligare verksamheter såsom hjärtspecialist-mottagning, fotvård naprapat och naturmedicin.

 

Kliniken består av ett behandlingsrum med modern utrustning och ett kontor, totalt 50 kvm. Steril, förråd och lunchrum delas med tandläkarkollega. Årsomsättningen är på 2,5 Mkr med en tandläkare och en tandsköterska.

_edited.jpg
Jonas IMG-2457 grey_edited_edited.jpg

Jonas Uhrström

jonas@celindental.se

Stockholm – Söderort

Omsättning: 11 Mkr per år
Aktiva patienter: 3.200 st
Revisionspat: ca 2.100 st
Antal kvm: 150 kvm
Antal behandlingsrum: 4 
Antal medarbetare: 3 tandläkare och 3 tandsköterskor


I ett fint litet upprustat centrum strax söder om Stockholm finns denna klinik med totalt 4 behandlingsrum varav ett inte är inrett men förberett för ny unit. I det mycket tilltalande centrumet, som rustades upp senast 2012, finns ett 30-tal butiker, caféer och restauranger.

 

Man går in genom egen dörr i gatuplan och upp en trappa för att komma direkt in i väntrummet som också innehåller receptionen. Det finns OPG-rum, fin steril och bra personalutrymmen. 


I dagsläget arbetar här de två ägarna (tandläkare) samt ytterligare en tandläkare som är nischad inom endodonti. Man har tre tandsköterskor anställda som ser till att verksamheten flyter på. Kliniken startades för ca 3 år sedan utan patienter och har växt successivt. Patienttillströmningen är god och de flesta kommer från närområdet via mun till mun. Man har ca 2.100 revisionspatienter. De senaste två åren är snittomsättningen en bit över 11 Mkr med ett bra resultat. Man arbetar brett med allmäntandvård men är även duktiga på implantatkirurgi. Anledningen till försäljning är att den ena ägaren ska flytta utomlands och plugga till ortodontist. Den andra ägaren funderar på utlandsflytt om några år men är gärna kvar till dess. Samtliga sköterskor ämnar vara kvar på kliniken. Det finns med andra ord en väldigt bra möjlighet för köpare att fortsätta på den framgångsrika vägen som byggts upp av säljarna. 

uthyres-gbg.jpg
_edited.jpg

Maria Nilsson

maria@celindental.se

Västra Götaland
– Göteborg centralt

Uthyres: 1 behandlingsrum inklusive steril och personalrum
Antal kvm: 12 kvm
Antal medarbetare på kliniken: 1 tandläkare och 1 tandsköterska

Nu finns möjlighet att hyra ett behandlingsrum för dig som är tandläkare eller tandhygienist med egna patienter.

Kliniken som ligger vid Avenyn i Göteborg, är på totalt 152 kvm och har två rymliga behandlingsrum varav ett nu hyrs ut. Parkering finns utanför och det är nära till kommunikationer.

 

Verksamheten drivs i en trivsam arbetsmiljö i en modern klinik i charmig, äldre fastighet. Alla behandlingsrum vetter mot öster med vacker miljö runt omkring. Stora fönster med härligt ljusinsläpp och tilltagna ytor för steril, personalrum, väntrum.

 

I hyresavtalet ingår en Heka-utrustning, röntgen och sensor med två kopplade skärmar, höj- och sänkbar datorarm med tangentsbordskiva, höj- och sänkbart bord och led takbelysning samt el, vatten och värme. Du har även tillgång till omklädningsrum, kök, personalrum och väntrum liksom småapparaturer såsom Pentamix samt väl fungerande och komplett steril.

_edited.jpg
Jonas IMG-2457 grey_edited_edited.jpg

Jonas Uhrström

jonas@celindental.se

Västmanland –  centralort

Omsättning: 6 Mkr per år
Aktiva patienter: ca 1.900 st

Antal kvm: 240 + 50 kvm
Antal behandlingsrum: 4 st

Antal medarbetare: 2 tandläkare och 3 tandsköterskor

 

Om du letar efter en större klinik i Västmanland med flera utvecklingsmöjligheter så finns här en om 240 kvm, med fyra behandlingsrum varav två är i drift och två är förberedda med luft och vatten framdraget.

Alldeles utanför finns en parkering. Man går in från gatan via egen dörr och kommer direkt till den luftiga receptionen och väntrummet. Behandlingsrummen är väldigt stora och ett av dem skulle kunna delas av i minst två.

Det finns en steril, ett OPG-rum och väldigt generösa personalutrymmen med kök och omklädningsrum. Utöver kliniken finns ytterligare en del på ca 50–60 kvm som kan användas till uthyrning. Gott om möjligheter att expandera.

I dagsläget arbetar säljande tandläkare och två tandsköterskor här. Ytterligare en tandläkare har hjälpt till när det varit mycket att göra. Kliniken arbetar främst med allmäntandvård men även en del implantatkirurgi.

Patienttillströmningen är god och har hela tiden ökat då kliniken ligger mitt i ett bostadsområde. I dagsläget ca 1900 aktiva patienter. Omsättningen det senaste året ligger strax över 6 Mkr med ett bra resultat.

Kliniken är till salu då säljande tandläkare ska flytta utomlands och plugga till ortodontist. En riktigt fin klinik med stora utrymmen och goda framtidsmöjligheter.

dentist-428651.jpg
Johann Siitam bw_edited.jpg

Johann Siitam

johann@celindental.se

Västra Götaland
– Bohuslän kustort

Omsättning: ca 4,4 Mkr 

Aktiva patienter: 1.200 st

Antal kvm: 140 kvm

Antal behandlingsrum: 4 st

Antal medarbetare: 1 tandläkare och 1 tandsköterska 

 

Modern, ljus och tilltalande klinik med totalt fyra behandlingsrum. Tidigare fanns här två kliniker som år 2015 slogs ihop till en. Företagets filosofi är att skapa god munhälsa.

 

Kliniken har omsatt 4,4 Mkr per år i snitt de senaste tre åren. Lokalen på drygt 140 kvm är centralt belägen med närhet till kommunikationer men har även egna parkeringsplatser. 

 

En stabil och trogen patientstock finns på kliniken, antalet revisionspatienter är ca 1.200 st vilket ger trygghet i affären. Det finns inga aktuella investeringsbehov och lokalen ger stora möjligheter att växla upp verksamheten. En ny ägare kan fokusera på att ge tandvård av hög kvalitet till befintliga patienter, men det finns även mycket goda möjligheter att rekrytera nya.

kopt.jpg
_edited.jpg

Västernorrlands län
–  centralort

Omsättning: 7 Mkr per år

Aktiva patienter: ca 2.500 st

Antal kvm: 140 kvm

Antal behandlingsrum: 4 st

Antal medarbetare: 2 tandläkare och 3 tandsköterskor

​​

I Västernorrland finns nu en väletablerad klinik till salu med ett strategiskt bra läge. Säljande tandläkare, som ska gå i pension, kan tänka sig att arbeta kvar ett tag för att underlätta för kommande köpare.

 

Den ytsmarta kliniken som är på 140 kvm består av ett välkomnande väntrum, fyra behandlingsrum, steril och personalutrymmen i form av ett mindre kök och kontorsutrymme för arbetsstationer. Det är lätt att ta sig till kliniken och det finns flera parkeringsplatser rakt utanför dörren.

 

På kliniken arbetar idag två tandläkare och tre tandsköterskor. Ytterligare en tandläkare och en tandsköterska är på väg in under hösten för att arbeta deltid och för att ta hand om det stora patienttrycket som kliniken i dagsläget har. Tandläkarna har ett brett kunnande och utför flera behandlingsterapier, allt från allmäntandvård till implantatkirurgi, protetik samt estetisk tandvård. Tandsköterskorna är erfarna och har stor kompetens inom sina områden och arbetar med delegerad tandvård.

 

Verksamheten har drivits av nuvarande tandläkare sedan 2005 och är välkänd bland boende i området. Kliniken har totalt ca 2.500 aktiva patienter och arbetar i journalsystemet Opus.

 

Omsättningen det senaste året ligger på drygt 7 Mkr med ett starkt positivt resultat.

Trästandborstar
_edited.jpg

Stockholms län
– tätort i syd  

Omsättning: ca 6,7 Mkr per år  

Aktiva patienter: ca 1.500 st

Antal kvm: 120 kvm

Antal behandlingsrum: 3 st

Antal medarbetare: 1 tandläkare och 2 tandsköterskor och 1 tandhygienist

 

Mottagningens ligger centralt i en tätort i Stockholms län. Kliniken har nyligen flyttat in i en toppmodern tandvårdslokal om 120 kvm. Idag finns tre behandlingsrum och det finns utrymme att utöka med fler. Samtliga inventarier är uppdaterade och nyinvesterade såsom unitar, steril, skåpsinredning, scanner mm. 

 

Klinikägaren har en mycket välskött mottagning som omsätter ca 6,7 Mkr per år och verksamheten lämnar god vinst. Kliniken har en stor bredd inom allmän tandvård och erbjuder alla patienter samtliga terapiplaneringsbehov, såväl implantatkirurgi som implantatprotetik.

 

En trogen patientstock om ca 1.500 aktiva patienter utökas varje vecka med nya, vilket gör att en ny ägare kan fokusera helt på att ge vård av hög kvalitet till befintliga patienter.

 

Verksamhetens personalstyrka består i dagsläget av en tandläkare, en tandhygienist och två tandsköterskor och är verksamma på kliniken måndag–fredag.

dental-equipment-placed-table (1).jpg
_edited.jpg

Maria Nilsson

maria@celindental.se

Jönköpings län
– centralort i väst

Omsättning: 3,7 Mkr per år

Aktiva patienter: ca 800 st.

Antal kvm: 110 kvm

Antal behandlingsrum: 2 st kan utvecklas till 3 behandlingsrum.

Antal medarbetare: 1 tandläkare och 1 tandsköterska

 

Den ljusa, moderna kliniken ligger i en ort i närheten av Jönköping. Läget är centralt, nära allmänna kommunikationer, och det finns gott om parkeringsmöjligheter runt kliniken.

 

Kliniken som är på 110 kvm, har två trevliga behandlingsrum, kontor  och ett stort personalrum som alla ligger runt en lättarbetad stor steril. Lokalen totalrenoverades 2008 och håller hög standard. Det finns inga omedelbara investeringsbehov och kliniken är välutrustad. Unitar är Planmeca compact och det finns både OPG och scanner.

 

Kliniken som har varit i gång sedan 2008 i nuvarande ägarens regi, har ett gott renommé. Här arbetar en tandläkare och en tandsköterska med inriktning allmän tandvård och det finns ca 1000 registrerade patienter. Öppettider måndag–torsdag. 

dental-equipment-placed-table.jpg
_edited.jpg

Carina C Sjölund

carina@celindental.se

Stockholms Län
– Stockholm Odenplan

Omsättning: 3,1 Mkr per år

Aktiva patienter: ca 300 st

Antal kvm: ca 60 kvm

Antal behandlingsrum: 2 st

Antal medarbetare: 1 tandläkare och 1 tandsköterska

 

Kliniken ligger mycket centralt vid Odenplan i Stockholm nära allmänna kommunikationer via såväl tunnelbana som pendeltåg och buss och det finns även parkeringsmöjligheter i närheten av kliniken. Läget ger möjlighet till ett stort upptagningsområde av patienter i centrala Stockholm.   

 

Mottagningen byggdes 2016 och standarden på kliniken är god. Det finns två behandlingsrum, reception, digital röntgen och det förekommer inga större investeringsbehov i själva lokalen, dock behöver utrusningarna uppgraderas.   

 

Inriktning är allmän tandvård och man har ca 300 registrerade patienter varav ca 150 bedöms vara revisionspatienter. Omsättning är stabil om drygt 3 Mkr per år och här arbetar en tandsköterska och en tandläkare.

dentist-428651.jpg
_edited.jpg

Carina C Sjölund

carina@celindental.se

Stockholms län
– Stockholm city T

Omsättning: drygt 9 Mkr per år

Aktiva patienter: ca 2.500 st

Antal kvm: ca 120 kvm

Antal behandlingsrum: 3 st

Antal medarbetare: 2 tandläkare och 3 tandsköterskor

​Trendig tandvårdsklinik mitt i centrala Stockholm säljes. Klinikens inriktning är inom allmän tandvård, estetik och implantatkirurgi.

 

Företaget omsatte 9 Mkr år 2023. Lokalen är toppmodernt inredd på sina ca 120 kvm och rymmer 3 behandlingsrum, OPG rum, reception, steril, scanner samt personalrum med kontor. På kliniken finns bland annat nya Kavo-utrustningar, Scanner från ITero, DAC, autoklav med diskdesinfektor.

 

Här arbetar fem personer – tandläkare och tandsköterskor – fem dagar i veckan. Öppet alla dagar mellan 08.00 och 17.00. I journalsystemet finns över 5.000 registrerade patienter, medan årligt återkommande patienter är drygt 2.500 st.

dental-equipment-placed-table (1).jpg
_edited.jpg

Maria Nilsson

maria@celindental.se

Västra Götaland – Göteborg city  

Omsättning: ca 3 Mkr per år senaste fyra åren

Aktiva patienter: inriktning akuttandvård

Antal kvm: ca 77 kvm

Antal behandlingsrum: 2 st

Antal medarbetare: 1 tandläkare

Kliniken har funnits mitt i stan i nuvarande regi sedan 2011, men företagets ägare säljer nu sin verksamhet på grund av ändrade förutsättningar gällande hälsa. 

 

Patienterna kommer i första hand vid behov av akuttandvård, och från hela Storgöteborg. Företaget har samarbetsavtal med Migrationsverket. Det finns drygt 3.000 registrerade patienter och kliniken använder sig av Opus journalsystem.

 

I klinikens cirka 100 kvm ryms två behandlingsrum samt väntrum, personalrum och steril. Hyran per månad är ca 17.000 kr. Här arbetar en tandläkare och en assisterande tandsköterska och årsomsättningen ligger på ca 3 Mkr.

kopt.jpg
_edited.jpg

Carina C Sjölund

carina@celindental.se

Stockholms län – Bromma  

Omsättning: 2,0 Mkr per år
Aktiva patienter: ca 900 st
Antal kvm: ca 93 kvm
Antal behandlingsrum: 2 + 1 st
Antal medarbetare: 1 tandläkare

Privat tandvårdsklinik som ligger nära t-bana på gatuplan i Bromma säljes nu på grund av pensionering. Kliniken startades 1959 och togs 1986 över av nuvarande ägare som alltså drivit företaget i 37 år.

 

Företaget erbjuder allmän tandvård för vuxna och barn, med målsättning att ge modern vård av hög kvalitet i en lugn och trygg miljö. Kliniken på 93 kvm är digitaliserad och har två behandlingsrum med möjlighet till ytterligare ett.

 

Årlig omsättning på 2,0 Mkr med cirka 900 återkommande patienter per år, där tandläkaren arbetar fyra dagar per vecka.

dental-equipment-placed-table.jpg
_edited.jpg

Carina C Sjölund

carina@celindental.se

Västmanland – Västerås   

Omsättning: 6,8 Mkr per år
Aktiva patienter: ca 1.000 st
Antal kvm: ca 130 kvm
Antal behandlingsrum: 3 med möjlighet till flera
Antal medarbetare: 1 tandläkare, 2 tandsköterskor och 1 tandhygienist

 

Mitt i Västerås, i stadens ”tandläkarhus”, finns denna klinik som nu är till försäljning. Säljaren önskar en efterträdare som värdesätter att säljande tandläkare stannar kvar och arbetar vidare i ny regi.

 

Kliniken har en trevlig och funktionell disponering av klinikdel och personaldel. De välrenoverade, ljusa och moderna lokalerna har inredning av god klass. Lokalytan på ca 130 kvadratmeter är uppdelad på två våningsplan och här finns tre behandlingsrum.

 

Verksamheten är väl inarbetad och har bedrivits framgångsrikt över lång tid med inriktning allmäntandvård samt specialistkompetens inom protetik. Företaget har de senaste tre åren haft en genomsnittlig omsättning på cirka 6,8 Mkr med god lönsamhet.

De cirka 1.000 aktiva, återkommande patienterna hanteras i journalsystemet Opus. Årligen tillkommer också knappt 200 remitterade patienter. Personalen består av en tandläkare, två tandsköterskor och en tandhygienist.

Trästandborstar
Johann Siitam bw_edited.jpg

Johann Siitam

johann@celindental.se

Skåne – Kävlinge

Omsättning: ca 6,5 Mkr 

Aktiva patienter: 1.500 st

Antal kvm: 90 kvm

Antal behandlingsrum: 3 st

Antal medarbetare: 1 tandläkare, 1 tandhygienist och 1 tandsköterska 

 

En mycket väletablerad klinik där nuvarande ägare efter drygt 40 år ska gå i pension.  

 

Omsättning per år är ca 6,5 Mkr med ca 1.500 aktiva, återkommande patienter samt drygt 150 barnpatienter.

Kliniken består av 3 behandlingsrum och i övrigt finns  kontor, förrådsrum, sterilrum samt personalrum. Lokalens yta är 90 kvm plus förråd i källaren.

Klinikens öppettider är måndag till fredag. Personalen består av en tandläkare, en tandhygienist och en tandsköterska.  

borttagentillsvidare.jpg
_edited.jpg

Carina C Sjölund

carina@celindental.se

Stockholms län – Norrort

Omsättning: ca 4,5 Mkr per år

Aktiva patienter: 1.500 st

Antal kvm: ca 120 kvm

Antal behandlingsrum: 3 st

Antal medarbetare: 2 tandläkare, 1 tandsköterska och 1 tandhygienist 

 

I markplan finns denna moderna och totalt funktionella klinik om tre behandlingsrum, med möjlighet till fyra.

 

Lokalen är på ca 120 kvm och har en välkomnande entré med reception och väntrum. Kliniken har inrett tre behandlingsrum som är välutrustade med digital och intraorala kameror. Sterilen är komplett med diskdesinfektor, autoklav och DAC. Det finns separat OPG-rum samt personalrum med tillhörande dusch, toalett och tvättmaskin.

 

Kliniken omsätter stadigt 4,5 Mkr per år och har en stabil patientstock i ett område som expanderar kraftigt.

 

Två tandläkare, en tandhygienist och en tandsköterska har med åren byggt upp en klinik med gott renommé med fokus på allmän tandvård, där målsättningen är att ge alla patienter god service i kombination med högkvalitativ tandvård.

Trästandborstar
_edited.jpg

Carina C Sjölund

carina@celindental.se

Stockholms län – Odenplan

Omsättning: ca 2,3 Mkr per år

Aktiva patienter: ca 700 st

Antal kvm: 65 kvm

Antal behandlingsrum: 2 st

Antal medarbetare: 1 tandläkare och 1 tandsköterska

CelinDental har härmed glädjen att förmedla en modern, trevlig och väletablerad klinik på Odenplan i Stockholm. Den har funnits på samma adress under många år och med en tandläkare verksam på kliniken.

 

Företaget erbjuder allmän tandvård och målsättningen är att erbjuda patienterna en personlig och kvalitativ tandvård med en familjär känsla.

 

Kliniken är mycket centralt belägen vid Odenplan på Norrmalm i Stockholm. Lokalen på 65 kvm ligger en trappa upp och består av 2 behandlingsrum med normal till god standard på utrustning. Lokalen som helhet håller en hög standard.

 

Det finns ca 700 patienter och årsomsättningen uppgår till ca 2,3 miljoner kronor.

the-humble-co-cADflhZzgyo-unsplash.jpg
Johann Siitam bw_edited.jpg

Johann Siitam

johann@celindental.se

Skåne  – Malmö city

Omsättning: ca 7,0 Mkr per år

Aktiva patienter: ca 1.800 st

Antal kvm: 170 kvm samt del i källarlokal

Antal behandlingsrum: 4 st

Antal medarbetare: 1 tandläkare, 1 tandhygienist och 1 tandsköterska.

 

CelinDental har härmed glädjen att förmedla en modern och trevlig klinik mitt i centrala Malmö. Kliniken är mycket väletablerad och även välutrustad och säljes nu på grund av pensionering. 

Verksamheten har fyra nyinredda behandlingsrum i helt nya lokaler om 170 kvm. På plats på kliniken arbetar idag en tandläkare, en tandhygienist samt en tandsköterska.

Kliniken erbjuder allmän tandvård men även specialistmottagning inom parodontologi. Det finns ca 1.800 patienter och årsomsättningen uppgår till ca 7 miljoner kronor.

kopt.jpg
_edited.jpg

Carina C Sjölund

carina@celindental.se

Stockholms län – Stockholm, Södermalm

Omsättning: 5 Mkr per år
Aktiva patienter: ca 1.000 st
Antal kvm: ca 50 kvm
Antal behandlingsrum: 2 st
Antal medarbetare: 1 tandläkare och 2 tandsköterskor

På Södermalm finns nu en väletablerad och charmig tandvårdsklinik med gott renommé till försäljning. Rörelsen är solid med god intjäning och trogen patientstock.

Kliniken ligger på gatuplan intill tunnelbanan på en av Södermalms stora affärsgator. Den verksamhetsanpassade lokalen har två behandlingsrum och moderna inventarier.

Det finns goda möjligheter att förstärka tillströmningen av nya patienter. Säljande tandläkare har öppet tre till fyra dagar per vecka i dagsläget. Företagets inriktning är allmäntandvård. På kliniken arbetar en tandläkare och två tandsköterskor.

borttagentillsvidare.jpg
_edited.jpg

Carina C Sjölund

carina@celindental.se

Västerbotten – centralt Umeå

Omsättning: ca 4,0 Mkr per år

Aktiva patienter: 1.300 st.

Antal kvm: ca 200 kvm

Antal behandlingsrum: 5 st.

Antal medarbetare: 2 tandläkare och 2 tandsköterskor och 1 tandhygienist 

 

Pga. av flytt säljes nu en mycket omtyckt del av en tandvårdsklinik mitt i centrala Umeå.  Kliniken har två verksamma tandvårdsbolag, varav ett nu säljes. Väl planerad klinik med 5 behandlingsrum som vetter mot Centralgatan i Umeå med ljusa lokaler. I övrigt är det tilltaget med utrymmen för personal, väntrum inkluderat reception och steril. 

 

Stort patienttryck dels efter pandemin, dels att patienter söker sig till kliniken med ett gott rykte i Umeå. Företaget omsätter runt 4,0 mkr per år och med återkommande aktiva patienter om ca 1.300 st.

 

Två tandläkare, en tandhygienist och två tandsköterskor möts patienterna av och där tandläkarna har två rum var samt att tandhygienisten har det femte rummet.

Målsättning för kliniken är att alltid låta patienten ha en välkomnande känsla och ett omhändertagande i fokus. Här erbjuds patienterna såväl allmän tandvård som implantatkirurgi och protetik.

kopt.jpg
_edited.jpg

Carina C Sjölund

carina@celindental.se

Stockholms län – Stockholm city

Omsättning: ca 3,7 Mkr per år
Remittenter: ca 250 st
Antal kvm: ca 105 kvm
Antal behandlingsrum: 2 st
Antal medarbetare: 2 specialister inom odontologisk radiologi och 2 odontologiska röntgenassistenter

EBF Dentalröntgen söker nya ägare. Företaget startade sin verksamhet på Rådmansgatan i Stockholms innerstad 2003 av Barbro Berggren, Mona Edsta och Anders Frykholm. I 20 år har kliniken drivits som första och enda privata odontologiska specialklinik för radiologi. Kliniken har öppet fyra dagar i veckan och består av ett team på fyra personer: två specialister inom odontologisk radiologi och två odontologiska röntgenassistenter.

 

Lokalen på drygt 100 kvm har två behandlingsrum och tillhörande väntrum samt personalrum. Kliniken är välutrustad med flerfunktionsapparater såsom CBCT – Scanora 3D, Gendex Panorama röntgen, skanner för intraorala bildplattor, Soredex-Minray för intraorala bilder samt två röntgenstolar.

 

Röntgen görs efter remiss och tidsbeställning med väl upparbetade rutiner vid remitteringar. Verksamheten har ca 250 remittenter per år och en stabil omsättning om ca 3,7 Mkr per år.

kopt.jpg
_edited.jpg

Carina C Sjölund

carina@celindental.se

Stockholms län
– Solna, Huvudsta

Stockholms län – Solna, Huvudsta
Omsättning: 4,7 Mkr per år
Aktiva patienter: ca 400–600 st
Antal kvm: 107 kvm
Antal behandlingsrum: 2 st
Antal medarbetare: 1 tandläkare och 1 tandsköterska

​​Kliniken är belägen på markplan intill Huvudsta Centrum och säljes på grund av förestående pensionering. Företaget etablerades i slutet på 1990-talet och är för många i området en välkänd klinik. 

Denna ägarledda klinik, med en tandläkare och en tandsköterska, har som huvudsaklig inriktning allmän tandvård. Patientgruppen som kommer dels från närbelägna områden runt Solna, dels ifrån andra orter då ägaren talar både arabiska och svenska flytande. Antalet återkommande patienter per år är ca 400–600. I kallelselistan finns ca 1.000 namn.  

Lokalen har en yta på 107 kvadratmeter och är ljus med öppna ytor. Här finns två behandlingsrum, steril, förråd, väntrum samt personalrum.

Företaget har de senaste tre åren haft en genomsnittlig omsättning om ca 4.700.000 kronor med ett snittresultat samma period om ca 200.000 kronor.

kopt.jpg
_edited.jpg

Carina C Sjölund

carina@celindental.se

Stockholms län – Söderort

Omsättning: ca 8,5 Mkr per år

Aktiva patienter: ca 3.700 st.

Antal kvm: 150 kvm

Antal behandlingsrum: 4 st.

Antal medarbetare: 1,5 tandläkare och 1 tandhygienist och 4 tandsköterskor/ receptionist.​

 

Nu har vi glädjen att förmedla en trevlig klinik i södra Stockholm. 

En väl inarbetad adress där tandläkaren tog över kliniken i slutet på 1990 talet och mycket framgångsrikt bedrivet verksamheten sedan dess.

Kliniken och kontorets lokaler är om ca 150 kvadratmeter med 4 behandlingsrum som är välutrustad med OPG, laser och digital avtrycksscanner

Verksamheten har de senaste tre åren en omsättning om drygt
8.500.000 kronor och ett resultat efter finansiella poster på ca 1.650.000 kronor.­­­

Åldersfördelningen är väl balanserad om ca 3.700 aktiva patienter såväl vuxna som ungdomspatienter. 

Välkommen på privat visning!

kopt.jpg
_edited.jpg

Carina C Sjölund

carina@celindental.se

Uppland – centralt Uppsala

Omsättning: ca 3,0 Mkr

Aktiva patienter: ca 1.000 st.

Antal kvm: 95 kvm

Antal behandlingsrum: 2 st varav ett används av fysioterapeut

Antal medarbetare: 1 tandläkare, 1 tandsköterska och 1 receptionist​

Trevlig och väl inarbetad klinik i ett mycket attraktivt läge, centralt i Uppsala. Efter många framgångsrika år på samma adress, säljer nuvarande tandläkare på grund av pensionering.

 

Inriktningen är en kombination av allmän tandvård och laserterapier. En tandläkare, en tandsköterska och en receptionist är verksamma på kliniken.  

 

Lokalen om ca 95 kvadratmeter har 2 inredda behandlingsrum varav ett är i full drift. Ett ytterligare behandlingsrum används för närvarande av fysioterapeut.

 

Omsättning och resultat är stabilt, på liknande nivå under pandemin som övriga privatkliniker. Verksamheten har de senaste tre åren haft en årsomsättning på knappt 3 Mkr och ett resultat om knappt 0,5 Mkr per år. Antalet aktiva patienter är ca 1.000 st.

kopt.jpg
_edited.jpg

Carina C Sjölund

carina@celindental.se

Västmanland – nära Västerås 

Omsättning: 3,2 Mkr per år
Aktiva patienter: ca 900 st
Antal kvm: ca 70 kvm
Antal behandlingsrum: 2 st
Antal medarbetare: 1 tandläkare och 1 tandsköterska


Privat tandvårdsklinik som ligger på gatuplan i en ort nära Västerås säljes nu på grund av pensionering. Kliniken har drivits av samma ägare under många år och har en genomsnittlig årsomsättning på 3,2 Mkr. Lönsamheten är mycket god.

Ägarna, en tandläkare och en tandsköterska, arbetar fyra dagar per vecka, måndag till torsdag. Patienterna har hög lojalitet och kommer både från orten och från angränsande samhällen runt omkring.

 

Lokalen är på 70 kvm omfattande två behandlingsrum, personalrum, steril och väntrum som vetter ut mot gatan. Utrustningen består av två Unic Line från Dental Service och det är Almas journalsystem som används.

kopt.jpg
_edited.jpg

Carina C Sjölund

carina@celindental.se

Skåne – Limhamn

Omsättning: ca 4,5 Mkr per år
Aktiva patienter: ca 1.000 st.
Antal kvm: 105 kvm
Antal behandlingsrum: 2,5 st
Antal medarbetare: 1 tandläkare,
1 tandhygienist och 1 tandsköterska.

Del av klinik i centrala Limhamn. Totalt omfattar kliniken 9 behandlingsrum med väl tilltagna utrymmen för väntrum, reception, steril, personalrum och kontor. Kliniken utgörs dels av ett gemensamt bolag, dels av ett bolag där säljande tandläkare ämnar gå i pension.

 

Verksamheten har brutet räkenskapsår och en årsomsättning på i snitt 4,5 Mkr för de tre senaste åren med ett resultat om drygt 700.000 kronor. 

Klinikens inriktning är allmäntandvård och specialisttandvård där den säljande tandläkaren i huvudsak är verksam inom allmäntandvård. En tandläkare och tandhygienist samt en tandsköterska arbetar fyra dagar i veckan med knappt 1.000 aktiva patienter. 

bottom of page